Ripsipidennykset

RIPSIPIDENNYKSET

Ripsipidennyksissä panostamme turvallisuuteen. Käytämme vain korkealaatuisia tuotteita, laitteita ja välineitä. Meillä olet turvallisissa ja osaavissa käsissä. Olet lämpimästi tervetullut rentoutumaan hoitolaamme!

UUTTA TULOSSA! Aloitamme oman ripsituotteiden maahantuonnin ja ripsipidennyskoulutukset löytyvät palveluistamme vuoden 2024 alussa. Tulossa myös opiskelijahoitola josta saa alan opiskelijoiden tuottamia palveluita opiskelija hinnoin. Oletko itse kiinnostunut koulutuksista? Lue lisää


Hieman poiketen yleisestä, meillä voit valita volyymiripsistä kolme eri tuuheusluokkaa tai hybridiripset ja maksat sen mukaisesti. Mitkä sinua miellyttävät eniten?

Luonnollinen - tuuheus.

Kauniin kevyet ja luonnollisen näköiset.

Medium - tuuheus.

Intensiivisemmät ja tummemmat kuin luonnolliset. Mutta myös melko luonnolliset. 

Medium + - tuuheus.

Tuuhea, tumma ja intensiivinen lopputulos. 

Hybridiripsipidennykset

Sekoitus klassisia ja volume kuituja. Luonnolinen lopputulos. 

Mitä ripsiä meiltä löytyy?

Pituudet: 6mm - 14mm

Paksuudet: 0,15 / 0,10 / 0,07 / 0,05 / 0,03 (Flat-, Classic volume- ja megavolumekuidut) 

Valmisviuhkat

Kaaret: C, CC, D, L, L+, M

Aikaa varatessasi sinun ei tarvitse tietää muuta kuin haluttu tuuheus. Keskustelemme yhdessä silmiisi ja ripsillesi sopivasta pituudesta ja tyylistä.

Yleistä tietoa ripsistä ja ripsipidennyksistä.

Normaalisti ihmisillä on noin 50-150 ripseä per silmä, joten lopputuloksissa voi olla paljon eroja riippuen asiakkaasta. Luonnonripsien normaali elinkaari on 4-12 viikkoa .Kun luonnonripsen kasvukausi päättyy, se tippuu pois. Uusi ripsi on jo alkanut kasvaa ja korvaa tippuneen ripsen. Tyypillisesti ihmiseltä tippuu 1-5 ripseä päivän aikana riippuen henkilökohtaisesta kasvusyklistä.

Pidennysripsien tippuminen on helpommin huomattavissa kuin luonnonripsien tippuminen koska ripsikuidut ovat pidemmät ja tummemmat kuin luonnonripset. Kannattaa muistaa, että ripsiä irtoaa joka päivä sekä ilman pidennyksiä että pidennysten kanssa! Pidennykset laitetaan niihin ripsiin, joiden mitta on pidennyskuidulle sopiva, Aivan  lyhyimmät ripset jätetään rauhaan, jotta niiden kasvu ei häiriintyisi. pidennykset tippuvat pois luonnonripsien mukana, kun niiden kasvukausi päättyy. Jo ensimmäisen viikon, tai päivän aikana muutamat pidennykset saattavat tippua pois.

Luonnonripsien määrä sanelee ripsipidennyksen tuuheuden

Otsikko kertoo jo tärkeimmän. Silmien välilläkin voi olla eroa, joten aina ripsistä ei välttämättä saa yhtä tasalaatuisia. Edes volyymiripsillä ei välttämättä saavuteta täydellisen virheetöntä ripsirivistöä. Yhteen luonnon ripseen liimattavien kuitujen määrä riippuu täysin oman ripsen vahvuudesta. Hentoihin ripsiin esimerkiksi maksimimäärä on 2-3 volyymikuitua. Vahvoihin luonnonripsiin maksimimäärä on jopa 8 kuitua. Megavolyymikuituja jopa 18. Ihminen jolla on 50 luonnon ripseä, ei tietenkään voi saada yhtä tuuheita ripsiä kuin ihminen jolla niitä on 150.

Oikeanlainen pidennys? Pituus, paksuus ja kaarevuus.

Mikäli ripsikuitu on liian raskas (pitkä tai paksu tai niitä on liian monta yhdessä ripsessä), se voi viedä luonnon ripsen mennessään ennen aikojaan painovoiman voittaessa ripsen kantokyvyn.

Ripsen normaali kasvusykli saattaa tällöin häiriintyä liian painavien ripsikuitujen vuoksi. Mitä pidempää liian raskaita pidennyksiä pidetään, tämän suurempi on tietenkin riski. Mikäli esimerkiksi huomaat huoltovälin tarpeen tihentyvän merkittävästi, voi olla että pieni tauko pidennyksistä on tarpeen tai on syytä vaihtaa lyhyempään ja kevyempään kuituun. On sallittua tiedustella omien ripsien kuntoa ripsihuollossa. Me tietysti myös ilmoitamme heti jos huomaamme ripsissäsi tapahtuneen muutoksia. Jos kasvusyklissä on tapahtunut muutoksia ripsipidennysten jäljiltä, omat ripset palautuvat täysin ennalleen kun kasvusykli on tasaantunut. Tämä vie yleensä n. 6 - 8 viikkoa.

Mitä kauemmin haluat pidennyksestäsi nauttia, sitä maltillisempia pituuksia ja paksuuksia suosittelemme. Nykyään suositellaan että ripsikuitu olisi maksimissaan 3 mm pidempi kuin luonnon ripsi. Tällöin saavutetaan paras pysyvyys sekä turvallisuus. Kuuntele ripsiteknikon mielipidettä, hän ajattelee aina sinun ripsiesi parasta.

Kun ripsikuidun pituus ja paksuus (kuidun paino) on oikeassa suhteessa omiin ripsiisi, voi pidennyksiä huoletta käyttää niin kauan kuin haluaa.

Huonosti tehtyjen ripsienpidennysten vaarat

Ripset kasvavat sammalla tavalla kuin kulmakarvat. Kun nypit kulmakarvojasi riittävän usein vuosien ajan, ne eivät enää kasva yhtä hyvin kuin ennen. Osa karvatupeista voi jopa kuolla kokonaan, eikä tuota enää uutta karvaa. Sama voi tapahtua myös ripsissä. Tämä tosin vaatii toistuvasti ja pitkään huonosti tehtyjä ripsiä, jotka repivät omia ripsiä pois. Myös huomattavasti liian pitkät ja painavat pidennykset rasittavat omia ripsiä ja voivat johtaa karvatuppien vaurioitumiseen. Paras keino välttää ongelmia omien ripsien kasvussa on käydä ammattilaisella joka OSAA ja myös HALUAA noudattaa turvallista tekniikkaa laittaa ripsipidennykset. Miten tunnistaa huonosti tehdyt ripset?

 • Jos pidennyskuituja/viuhkoja tippuu pois niin, että niissä on useampi oma ripsi kiinni
 • Jos ripsipidennykset tuntuvat raskailta ja möykkyisiltä
 • Jos pidennykset kääntyilevät poikittain tai jäävät killumaan ripsirivistöön vaikka näyttäisi siltä että niiden pitäisi jo tippua.
 • Jos pidennykset pistelevät luomia
 • Ne näyttävät sotkuisilta ja takkuisilta vaikka kuinka harjaisit niitä paikalleen

Asiaa ripsipidennysliimoista ja allergialiimoista

KAIKKI ripsienpidennyksissä käytettävät liimat sisältävät syanoakrylaattia, joka on kaikille pikaliimasukuisille liimoille yhteinen, liiman kiinnittävän vaikutuksen tekevä aine. Toisissa liimoissa sitä on vähän ja toisissa paljon. Liimat joissa sitä on vähemmän, eivät ole yhtä pitäviä kuin ne, joissa sitä on enemmän. Allergialiimoiksi kutsutaan vähän syanoakrylaattia sisältäviä liimoja, mutta tosiasiassa sana allergialiima on harhaanjohtava termi. Allergisoitua voi ihan mille tahansa ripsiliimalle. Allergisoitua voi myös ripsiliiman mustalle värille. Garbon Black

Silmien punoitus hoidon jälkeen ei ole suora merkki liima-allergiasta. Liima allergia ilmenee yleensä vasta seuraavana päivänä, kun silmäluomet ovat todella turvonneet ja punaiset. Itse silmän punaisuuden aiheuttaja on lähes aina joko silmän alle laitettava aluslappu tai liiman höyry, joka ärsyttää herkkää silmän pintaa varsinkin, jos silmät räpsyvät tai niitä on vaikea pitää kiinni. Ärsytysongelmiin on olemassa ratkaisuja, joita voidaan kokeilla ilman, että on pakko luopua ripsipidennyksistä. Sen sijaan selkeä allerginen reaktio ripsiliimalle tarkoittaa, että pidennyksiä ei tule enää käyttää. Allergia ilmenee siis seuraavana päivänä ripsien laitosta. Jos sinulle tulee silmäoireita myöhemmin, esim viikon päästä ripsipidennyten laitosta, on siihen syy jokin muu. Esimerkiksi lika tai meikin jäämät ripsityvessä. Pese siis risipidennykset huolellisesti päivittäin!

Likaa, rasvaa ja meikinjäämiä

Ripsiin ja ripsien tyveen kertyy epäpuhtauksia ihosta ja ympäristöstä. Ripsienpidennysten käyttäjät saattavat pyrkiä parantamaan pidennyksien kestoa olemalla kastelematta niitä. Tosiasiassa ripsien pesemättömyys heikentää niiden kestävyyttä ja huonoimmassa tapauksessa voi jopa altistaa tulehduksille. Mikäli ripsiä ei pestä huolellisesti päivittäin, ripsien tyveen kertynyt lika estää ripsiliiman imeytymisen luonnonripsen sisälle ja tästä syystä ripsienpidennysten kestävyys kärsii. Ripsien tyveen jäänyt lika sisältää bakteereita, jotka voivat altistaa esimerkiksi ikävälle silmäluomen tulehdukselle, eli blefariitille.

Ripsiliimat ja vesi

Ripsiliima muodostaa erittäin vahvan liimasidoksen imeytyen luonnonripsen sisälle ja asettuen luonnonripsen ja ripsikuidun-/viuhkan ympärille. Kovettunut liimasidos on 100%:n vesitiivis. Ripsiliimat kovettuvat (eli "kuivavat", siis muuttavat muotonsa nestemäisestä kiinteäksi) ilmassa olevan kosteuden avulla.


Kastelemisen varoaika ripsien asentamisen jälkeen. Meillä on käytössä ripsiliiman kuivattaja/ bonderi jota tarvittaesa levitämme kevyesti  ripsillesi niiden asentamisen jälkeen. Kosteus saa ripsiliiman kovettumaan ja tekee siitä joustavan. Tästä syystä voit kastella ripsesi vaikka välittömästi ripsien laiton jälkeen. Ripsien pesu puhdistusvaahdolla heti laiton jälkeen voi myös tehokkaasti vähentää mahdollisia allergiaoireita.

Ripsien peseminen ennen ripsien asentamista

Ripsienpidennykset tulee asentaa aina puhtaisiin luonnonripsiin. On suositeltavaa, että ripset pestäisiin ennen ripsien asennusta. Epäpuhtaisiin ripsiin pidennyksiä ei voida asentaa. Teknikon on vaikea arvioida onko ripset pesty, joten huolehdithan itse siitä. Se parantaa myös ripsien pysyvyyttä. Mikäli ripset on puhdistettava ja kuivattava teknikon toimesta ennen huoltoa tai laittoa, se on väistämättä pois ripsien asentamiseen käytettävästä ajasta. Vaihtoehtoisesti varaamme palveluun pidemmän ajan ripsien puhdistamiseksi, jolloin myös joudumme laskuttamaan palvelusta hiukan enemmän. On erittäin suotavaa noudattaa tätä ohjeistusta ripsien pesusta kestävän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Voit pestä ripset ennen tuloasi kotona tai myös meillä. Jos peset meillä, tule hyvissä ajoin paikalle ennen aikasi alkua.

MAHDOLLISIA SYITÄ MIKSI RIPSIPIDENNYKSET EIVÄT PYSY

Asioita mihin ripsiteknikkosi pystyy työllään vaikuttamaan:

 • Kuidun pituus ja paino (liian pitkä ja painava kuitu suhteessa omiin ripsiin heikentää pysyvyyttä)
 • Kuidun kaarevuus (Jos suoraan ripseen asennetaan liian kaareva kuitu, jää liimapinta liian lyhyeksi)
 • Liiman tuoreus (meillä liimat vaihdetaan 2-4 viikon välein, valmistajan käyttöaikasuositus on max. 3kk.)
 • Asennusvaiheessa ilmankosteuden ja lämpötilan vaikutus liiman toimivuuteen. (Meillä on mittarit ja ilmankostutin tätä varten)
 • Oikeanlainen liimaustekniikka (Olemme hyvin koulutettuja ja pitkän linjan ammattilaisia)
 • Testatut ja parhaiksi koetut ammattilaistuotteet 

Asioita mihin teknikko ei pysty vaikuttamaan:

 • Luonnollisten ripsien laatu. Lasimaiseen ripseen liima ei imeydy niin hyvin. Kiharaan ripseen liimasidos jää pieneksi.
 • Luonnon ripset ovat hennot ja hauraat.
 • Luonnon ripset ovat harvat, jolloin jo parin kuidun tippuminen näkyy suurena kolona.
 • Ripsien likaisuus ennen kiinnitystä (esim. ripsiväri jää helposti ripseen ja liima jää kiinni vain ripsivärin pintaan eikä imeydy luonnonripseen) pesethän ripset hyvin ennen laittoa. 
 • Rasvainen iho luomissa.
 • Raskaat luomet
 • Silmien vuotaminen laittaessa
 • Huono pesu ja kotihoito
 • Työ ja harrastukset: Hikoilu tai ympäristön pölyt ja epäpuhtaudet
 • Useat lääkkeet ja valmisteet vaikuttavat ripsiin, esim. antibiootit, akne lääkkeet, kalaöljykapselit, jne
 • Sairaudet esim. kilpirauhassairaudet vaikuttavat karvan kasvuun
 • Öljypitoisten tuotteiden käyttö silmien lähellä.
 • Meikki luomella tai ripsivärin käyttö ja varomaton puhdistus.
 • Hankaus, kyyneleet, flunssa, silmätulehdukset.
 • Hormonitoiminta (raskaus/imetys/e-pillerit/stressi) vaikuttavat ripsien kuntoon.
 • Nukkuminen kasvot tyynyä vasten
 • Unissaan silmien hankaaminen.
 • Luonnonripsen kasvun nopeus ja sykli
 • Iän myötä usein myös ripset haurastuvat eivätkä kestä välttämättä samanlailla kuin nuoremmilla.

KOTIHOITO-OHJE

Laitoin jälkeen voit heti kastella ripsesi.
Voit välittömästi ripsienlaiton jälkeen pestä ripsesi. Pesu saattaa jopa auttaa ehkäisemään allergiaoireita.

Puhdista ripsienpidennykset päivittäin
Ripsienpidennykset tulee puhdistaa päivittäin, koska ne keräävät paljon epäpuhtauksia varsinkin kuidun tyveen, luomen reunaan ja hoitamattomana tämä voi johtaa blefariittiin eli luomenreunan tulehdukseen.  Päivittäisellä puhdistuksella saat pidettyä myös volyymiviuhkat kauniisti auki. Likaisina ne menevät suppuun, eivätkä näytä enää yhtä kauniilta tai tuuheilta. Pelkkä vesipesu ei riitä, vaan aina tulee käyttää puhdistusainetta. Käytä ainoastaan ripsipidennyksille tarkoitettuja puhdistusaineita jotka olet ostanut meiltä.

Älä käytä ripsiväriä
Ripsiväri kertyy ripsienpidennyksiin jämäkästi ja se on hankala poistaa. Volyymiripsissä ripsiväri vetää viuhkat suppuun, eivätkä ne enää avaudu kauniisti. Jos ripsiin tekisi mieli sipaista ripsiväriä kannattaa huoltoväliä lyhentää. Jos ripsienpidennyksesi eivät mielestäsi ole tarpeeksi tuuheat tai pitkät keskustele asiasta teknikkosi kanssa, sinulle voi olla mahdollista asentaa tuuheammat ripset. Varatessasi seuraavaa huoltoaikaa, valitse kolmesta tuuheusvaihtoehdosta sinulle sopivin. Volyymiripsissä myös pituutta lyhentämällä on mahdollista tehdä tuuheampia eli useampi kuituisia viuhkoja tai vastaavasti jos haluaa lisää pituutta, täytyy volyymiviuhkojen tuuheutta mahdollisesti vähentää. Teknikko ottaa huomioon omien luonnonripsiesi pituuden ja paksuuden, joka määrittää sen minkälaiset kuidut on mahdollista asentaa turvallisesti.

Muista harjata ripsiä
Harjaa ripset aamuisin ja tarpeen mukaan myös suihkun/uimisen jälkeen. Harjaamalla ripsienpidennyksiä kuidut asettuvat kauniisti oikeille kohdilleen ja irtoavat kuidut lähtevät nätisti pois. Harjaaminen myös irrottaa pidennyksiin jäänyttä likaa, pölyä jne. 

Älä hankaa silmiä
Hankaus rasittaa turhaan pidennyksiä ja kuituja saattaa irrota ennen aikojaan omien ripsiesi kanssa tai ilman.

Ohjeet ripsien ja kasvojen päivittäiseen puhdistukseen

Puhdista näin:

-Kastele kädet ja kasvot runsaalla vedellä.

- Annostele kämmenelle pieni, pähkinän kokoinen määrä puhdistusvaahtoa ja pyöräytä puhdistussivellin vaahdossa.

-Puhdista sivellen kevyesti vaahtoa koko ripselle, tyvestä latvaa kohden. Käytä puhdistussivellintä. 

-Huuhtele kasvot.

-Kuivaa kasvot ja ripset kevyin painalluksin.

-Harjaa ripset tarvittaessa.

Ripset pysyvät hyvin, kun muistat noudattaa kotihoito-ohjeita tarkasti. Niin kuin yllä on kerrottu, pysyvyyteen vaikuttavat kuitenkin monet seikat. 

Takuu

Jos oikeanlaisesta kotihoidosta huolimatta ripsiä on lähtenyt 50 % tai enemmän ensimmäisellä viikolla, ota yhteyttä välittömästi. Takuuhuolto tehdään viikon sisällä laitosta, joten reklamaatio pitää tehdä niin, että se on mahdollista! Reklamaation tekeminen edellyttää, että sinulle on asennettu ripsiteknikon suosittelemat ripset (pituus ja tuuheus). Liian pitkissä/tuuheissa ripsissä ei ole takuuta voimassa. Takuuhuolto ei koskaan siirrä normaalia kolmen viikon huoltoväliä. Jos siis käyt takuuhuollossa, kuuluu sinun tulla myös normaaliin kolmen viikon huoltoon. Voimme veloittaa huollon hinnan takuuhuollon yhteydessä. Tällöin sinulle varataan aika myös normaaliin huoltoon, joka on sinulle ilmainen

AINA HUOLITELTU LOOK. ARKIAAMUJEN PELASTUS. KATSEEN KIRKASTAJA. NIIIIIIN IHANAN HELPPOA JA HUOLETONTA!

PS. Muistithan ripsihuollon yhteyteen varata ajan myös kulmien muotoiluun ja värjäykseen tai ilmettä kohottavaan brow liftiin ? ;)